sâmbătă, 18 septembrie 2010

Despre cand si unde am invatat sa citesc si despre presa ce am citit'o.


Cartea este "cea mai minunata si cea mai mareata minune dintre minunile create de omenire in calea ei spre fericire". (Maxim Gorki)
... nu sunt "geniu", ca altii, da' nici "analfabet" ca alti altii - :) - ci sunt pur si simplu un baiat normal, un "avarage boy", cum ar zice englezii - :) - (cred ca am scris bine denumirea in engleza si am facut bine referirea cu pricina :D :) ).
... cunosc persoane care au invatat sa citeasca, "de buna voie si nesilite de nimeni", una, care, de fapt e "unu" - fratele meu geaman - am un frate geaman :P :) - care a invatat sa citeasca de la barsta de 6 ani - :-O -, iar o alta cunostinta, de data acesta o fata - a invatat sa citesca de la varsta de 4 ani - :-O :-O - a citit toate cartile de la ea din casa de cate doua ori - :-O :-O :-O - e cam "fitoasa" si cam "rasfatata" numai ca ea nu vrea sa recunoasca, de fapt: "rasfatata" si "fitoasa", sau... cum vreti sa'i spuneti... :-/ ei nu vreau sa'i dau numele ca sa nu'i fac, in sensul asta... "reclama negativa". :))
... da' de unde am pornit si unde am ajuns :D :)
... dupa cum am spus, n'am atins si nici nu ating nici una dintre aceste "extremitati", daca pot sa le numesc asa... :-/
... prima carte pe care am citit'o n'a fo' "Biblia", ci: "Muc cel mic" - poate ati auzit de ea, eu o consider, in sensul asta, "cartea copilariei mele", cartea mea "de capatai", orice ar insemna "de capatai" :-/.
... un sfat? daca vreti sa cititi o carte, indiferent ce carte ar fi - nu va ganditi la prostii :)) - cititi'o de 3 ori: prima data "treceti prin ea" ca rata prin apa, a doua oara o cititi ca sa o intelegeti, iar deabia a treia oara cititi doar paragrafele care v'au placut - asta e sfatul meu! regretatul regizor japonez Akira Kurosava/Akyra Kurosava a citit "Inger si demon" sau "Crima si pedeapsa" de... 30 de ori! :-O.
... am "lalait" pana acum si tot n'am spus "cand" anume am invatat sa citesc? dupa cum am spus, nu sunt nici "analfabet", da' nici "geniu", "analfabetii" invatand sa citeasca dupa varsta de... 7 ani, iar "geniile" invata sa citesca pana la varsta de 7 ani. concluzai pe care trageti de aici este: am invatat sa citesc... la 7 ani. :)
... pe "genii" nu'i invata nimeni sa citeasca, ci invata singuri, in schimb "analfabetii" sunt invatati de altii sa citeasca, da' dupa varsta de 7 ani. (pot fi considerati "analfabeti" despre care vorbesc cei retardati, caci sunt si dintrastia, care judeca greu, pricep greu, sau pur si simplu, ei sunt "cei analfabeti"? nu vreau sa cred acest din urma lucru, chiar daca ambele dor: si faptul cum ca retardatii ar fi "analfabeti" pe motiv ca sunt retardati, si si faptul ca oamenii simplii ar fi "analfabeti", pe motiv ca nu au putut invata sa scrie si sa citesca la timpul cuvenit. cum ma contrazic si ma complic eu! /:) sa (va) explic cum ma contrazic, cum cred eu ca ma contrazic: deci, cei "analfabeti" pot fi "analfabeti" pe motiv ca sunt retardati, asta inseamna blonavi oarecum, da' "analfabet" nu insemna neaparat "retardat", ci pot fi "analfabeti" pe motiv ca au alta boala, una fatala... deci, si cred ca asta e concluzia finala: daca esti "analfabet" inseamna, pe de o parte ca esti "retardat", iar pe de alta parte inseamna ca esti "analfabet" pe motiv ca ai (avea) o boala fatala. cine se pricepe la logica sa imi dea un comment si sa imi spuna cum e exact, m'am incurcat - :*> -).
... am invatat sa citesc la scoala, intr'o banca, ca orice copil obisnuit, de la un invatator, dintr'un abecedar. :)
... am citit in ultimii patru ani de cand am terminat liceul - colegiul national "Ion C. Bratianu" din Pitesti - peste 200 de carti, unele dintre ele avand doar un volum, altele doar incepandu'le, fara sa le mai si termin; am citit si ziare si reviste in ultimul an - 2009/2010 -. Cineva mi'a spus, la un moment dat, cum ca "un kilogram de nisip are 25 grame de aur" si "fiecare carte citita face cat un kilogram de aur". :D :).
... in anul 2006 am terminat liceul.
... am citit, in anul 2007, 18 carti, iar in anul 2008 - 52. nu sunt multe luand in calcul cum ca Napoleon a citit intr'un an 72 de carti. :-O
... in anul 2008 am citit, pe perioada verii, in 14 zile, 7 carti, iar intr'una din aceste zile din acest interval, am citit cel mai mare numar e pagini de pana atunci - 282 - :-O - (pentru mine e mult, pentru unii cititori ai blogului poate e putin :-/ ).
... in anul 2010 am citit, la Bucuresti, in perioada 17 aprilie - 13 iulie, 330 de pagini intr'o zi, depasidu'mi "recordul" - :) -.
... tot in 2010, da' la tara - comuna Negrasi ,sat Barlogu, judet Arges - am stat o saptamana, timp in care am citit, cel mai mult 379 de pagini intr'o zi - cel mai mult pana in prezent.
... stiu o persoana ce a citit intr'o zi 1200 de pagini, echivalentul a 3 carti, cum spune persoana cu pricina - :-O - .
In concluzie: cititi orice, oricand, de oricate ori - :) - .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu