luni, 27 iunie 2011

omul care aduce cartea.

Celebrul scriitor rus Maxim Gorky spunea asa: "Cartea este cea mai minunaa si cea mai mareata minune creata de omenire in calea ei spre fericire."
La ce va duce gandul de "carte"?
Pe mine ma duce la careta propriu - zisa.
Exista mai multe tipuri de carti - carti de citit, carti de joc, carti de vizita, carti de credit, carti postale - iar in ceea ce priveste cartile de citit, aceastea pot fi: carti de beletristica, carti de poezii, manuale, dictionare, iar pentru cei care n'au ce face noaptea, sau chiar daca au ce face, insa le mai ramane (suficient) timp la dispozitie sa.... frece menta, pot incepe a citi carti... de telefon - nu o sa se lictisesca dar nici nu o sa termine prea repede - eu am incercat, are- mi - se, numai ca e foarte greu de citit si foarte plictisitor, intrucat acolo nu gasesti (numai) numere gen: 8989989, ci si... numere care incep cu prefixul judetului, mai nou - si nu sunt toate numerele din judetul respectiv, intrucat unele numere sunt la secret (sic!),.
cu bani se pot cumpara carti, facand aluize la articolul precedent, dar si cu cartile e credit, parerea mea, se pot cumpara carti (sau nu?).
si ca sa nu mai lungesc vorba, exista si o vorba care spune cum ca: "cine are carte... are parte!". initial nu stiam car la ce se refera vorba ceasta, insa cu tipul mi'am data seama - asa, ca dupa mintea mea - m'am gandit ca, cu cat ai mai multe in dibla, cu cat esti mai citit, cu atat ai parte de mai multe.
asa ca... lasati netul si tot ce tine de el, si luati o carte in mana.